Afdrukken

59ste autozoektocht en voertuigenwijding

( Bekijk de foto's op https://www.facebook.com/vtbopwijk )

Vanaf 11u30 kon men zich inschrijven voor deze 59ste editie van de autozoektocht. In totaal waren er 214 inschrijvingen. Dit waren er ongeveer evenveel als vorig jaar.
De zoektocht werd traditioneel voorafgegaan door onze voertuigenwijding aan de Sint-Pauluskerk. Een handvol fietsers en honderden auto's en hun bestuurders lieten zich door  E.H. JOZEF DE RIDDER wijden.

De opkomst was groter dan verwacht meer dan 200 personen lieten hun voertuig wijden.Opnieuw werden er herinneringsvaantjes verkocht. Voor velen een uniek verzamelobject. Dit jaar ging onze zoektocht richting Weert - Basel - Rupelmonde - Opwijk. Ondertussen weten we weer dat je niet altijd de plankjes van een brug moet tellen om de lengte ervan te kennen, dat je vanop de graventoren in Rupelmonde een heerlijk uitzicht hebt op de schelde en dat een slijkneus een fantastisch lekker  biertje is.  Dit jaar was de autozoektocht iets makkelijker dan andere jaren. In ieder geval hebben wij 's avonds vele gelukkige en dankbare mensen ontmoet, onze mooie prijzen hebben hierin zeker een rol gespeeld.

Click op de "lees meer" knop  voor meer info betreffende de routebeschrijving  en de juiste antwoorden.


Op de controleposten waren er tevens verschillende verrassingen voor de deelnemers zoals geschenkjes, snoep en een gezonde appell!
Zoals steeds is ongeveer een derde van het aantal deelnemers  woonachtig in onze gemeente, een derde komt uit de omliggende gemeenten en het resterende gedeelte is afkomstig uit het hele Vlaamse land: van de kust tot het uiterste puntje in Limburg en de Kempen.

Winnaar van de 59ste autozoektocht werd WILLEMS KEVIN uit Lebbeke .gevolgd door PATRICK MESKENS uit Merchtem en het podium werd vervolledigd door VAN DEN BERGH IGMAR eveneens uit Opwijk.
De rijk gevulde prijzenpot werd verdeeld onder de 100 best gerangschikte deelnemers. De overige deelnemers konden als troostprijs aanspraak maken op een lekker streekbiertje.
Onder alle deelnemers werd eveneens nog  een Grega Hesp en een fruitkorf verloot.

Ook dit jaar  boden wij onze deelnemers de gelegenheid om zich in te schrijven voor de BBQ aan democratische prijzen. Deze BBQ bleek opnieuw een voltreffer. Wie graag het routeblad nog eens inkijkt en ook een beeld wil hebben van de gestelde vragen met de goede antwoorden kan de vragen en antwoorden dowloaden via het download menu sectie zoektochten.