Hallo allemaal!
Heb je al jouw oud speelgoed van zolder gehaald? Zin om je eens goed te amuseren? Goed nieuws dan …  want op zondag 8 september 2019 organiseren we in samenwerking met de gemeente Opwijk en het GC Hof ten Hemelrijk, voor de 43ste keer de kinder- en jeugdhappening.Dit jaar gaan we terug naar de natuur, het thema wordt : "We maken een FILM” !De rommelmarkt VOOR en DOOR kinderen start om 13u. De kinderen, die een kraampje uitbaten (zij krijgen elk een verrassingspakket), kunnen vanaf 12u terecht op het Hof ten Hemelrijk. Maak er iets leuk van, want we schenken extra prijzen weg voor het mooiste kraam, het origineelste koopwaar, de beste verkoper, de best verklede verkoper, ... We geven ook prijzen voor de leukste, mooiste, … tekeningen in onze tekenwedstrijd voor de 3 t.e.m. 12 jarigen. Heb je via jouw school geen tekening gekregen, dan kan je deze hier downloaden of maak zelf een mooie tekening en breng deze binnen op de kindermarkt voor 15u. De kindermarkt wordt uitgebreid met springkastelen, een schminkstand, workshop 'FILM is IN’, een rondrit met paarden, workshop ‘DANS DE DANS’ en nog veel meer. Dit jaar worden er verschillende activiteiten georganiseerd rond het thema “We maken een film”, wat je precies mag verwachten blijft nog even geheim!  De prijsuitreiking heeft plaats omstreeks 16u45.Kom gerust een kijkje nemen en geniet van dit alles. Ouders, grootouders en alle andere bezoekers kunnen genieten op ons zomerterras van een cocktail of andere drankje.

59ste autozoektocht en voertuigenwijding

( Bekijk de foto's op https://www.facebook.com/vtbopwijk )

Vanaf 11u30 kon men zich inschrijven voor deze 59ste editie van de autozoektocht. In totaal waren er 214 inschrijvingen. Dit waren er ongeveer evenveel als vorig jaar.
De zoektocht werd traditioneel voorafgegaan door onze voertuigenwijding aan de Sint-Pauluskerk. Een handvol fietsers en honderden auto's en hun bestuurders lieten zich door  E.H. JOZEF DE RIDDER wijden.

De opkomst was groter dan verwacht meer dan 200 personen lieten hun voertuig wijden.Opnieuw werden er herinneringsvaantjes verkocht. Voor velen een uniek verzamelobject. Dit jaar ging onze zoektocht richting Weert - Basel - Rupelmonde - Opwijk. Ondertussen weten we weer dat je niet altijd de plankjes van een brug moet tellen om de lengte ervan te kennen, dat je vanop de graventoren in Rupelmonde een heerlijk uitzicht hebt op de schelde en dat een slijkneus een fantastisch lekker  biertje is.  Dit jaar was de autozoektocht iets makkelijker dan andere jaren. In ieder geval hebben wij 's avonds vele gelukkige en dankbare mensen ontmoet, onze mooie prijzen hebben hierin zeker een rol gespeeld.

Click op de "lees meer" knop  voor meer info betreffende de routebeschrijving  en de juiste antwoorden.

START OM 10U30 - LAATSTE WIJDING 11U15 (GRATIS - AANKOOP VLAGJE VRIJBLIJVEND)

In de voormiddag van pinkstermaandag,start er opnieuw aan de Sint-Pauluskerk in het centrum van Opwijk een voertuigenwijding.

Ter gelegenheid van deze wijding zal er opnieuw een herdenkingsvaantje aangeboden worden tegen de kostprijs van 3 €

Wij nodigen iedereen uit om hieraan deel te nemen. Of je dit nu wenst te doen uit devotie, uit een christelijke overtuiging, of je wenst hieraan deel te nemen omdat dit nu eenmaal één van de

traditionele evenementen in Opwijk is, wij wensen u en uw voertuig in ieder geval van harte welkom.

Het is ook de gelegenheid om er een daguitstap van te maken: in de voormiddag deelnemen aan de wijding, daarna op de middag u inschrijven voor onze autozoektocht, 's avonds genieten van een lekkere barbecue en daarna met een mooie prijs naar huis terugkeren.

 

Maandag 10 juni 2019 vanaf 11:30 in het Gemeenschapscentrum Hof Ten Hemelrijck Kloosterstraat 7 1745 Opwijk. Geen voorinschrijvingen

 

Ieder jaar is Pinkstermaandag hoogdag voor vtbKultuur Opwijk. Op deze dag wordt immers onze autozoektocht gereden. Een zeer kort door de bocht omschrijving, zou de volgende kunnen zijn: Een toeristische rondrit met de wagen waarbij men een aantal vragen moet oplossen , waardoor men op het einde van de avond een mooie prijs kan winnen. Kort door de bocht, inderdaad! Onze zoektocht is veel meer, het is in de eerste plaats een ontmoetingsmoment om tezamen met vrienden of familie een leuke dag door te brengen , Een glaasje te drinken op onze controleposten en samen gezellig deel te nemen aan de Barbecue achteraf. De vragen die onderweg moeten opgelost worden, zijn echt niet moeilijk. Een vb: Hoeveel muurankers komen er voor op dit gebouw? Wie kan tellen kan dit oplossen en wanneer je dan 's avonds hiermee een TV , Tablet of een van onze andere hoofdprijzen kan winnen , dan is dit mooi meegenomen. Over de streek waarin we vertoeven kunnen we om begrijpelijke redenen nog niet veel vertellen. Dit moet vooralsnog een verrassing blijven. We kunnen we u al melden, dat onze smaakpapillen ook dit jaar verwend zullen worden. Bovendien laten wij u kennismaken met een paar unieke pareltjes uit de streek. Na de zoektocht kunt u aanschuiven aan onze barbecue. Wij serveren U 3 stukken vlees en een saladbar met diverse sausen en dit voor 16€ (Kinderschotel 9€ ). Inschrijvingen voor de barbecue kan op de dag zelf tot 13:00 uur, daarna worden er geen inschrijvingen meer aanvaard. Om 20:30 vindt de prijsuitreiking plaats op de binnenkoer van het Spechteshof. Reserveer alvast maandag 10 juni 2019 in uw agenda. Alvast een prettige dag toegewenst

 

Op zaterdag 14 december 2019 organiseert VTBKultuur Opwijk voor de 43ste maal haar jaarlijkse quiz. Tradities zijn erom te koesteren en bewaren. Zo voorzien wij terug een 100-tal algemene vragen die in vakjes te plaatsen zoals daar zijn: aardrijkskunde – geschiedenis – actua – sport – lifestyle – muziek – natuur enzovoort. De laatste jaren trachten wij echter om iets vaker een link te zoeken tussen onze antwoorden en rondes. Ook de tafelrondes zorgen voor wat surplus aan denkgenot van de grijze cellen. Kortom iedereen van fel doorwinterde quizploeg tot gelegenheidstafel is welkom en zal zich zeker vermaken. Alles tussen de “absolute weggever” en de “nognooitvangehoord” zal aan bod komen.  Ploegen tellen dit jaar 5 personen en de inschrijvingsprijs bedraagt 20 euro per ploeg, ter plaatse af te rekenen. 
Om 19 u openen wij de deuren en een uurtje later (20u) gaan we van start. De beste jeugdploeg, ‘jonkies’ tot en met 29 jaren op de teller, krijgt ook een extra prijs. Hopelijk tot op de quiz!