op vrijdag 15 november 2019 organiseert vtbKultuur Opwijk zijn eerste historische kelder en zolderwandeling. De bedoeling is dat we een korte wandeling organiseren doorheen de dorpskern van Opwijk en op historische plaatsen even halthouden. Uiteraard is Opwijk niet zo groot en iedereen heeft al honderd keer de belangrijkste gebouwen van de buitenkant gezien. Maar misschien nog niet van de binnenkant en op de zolder of in de kelder ben je zeker nog nooit geweest. Vandaar het idee van een kelder en zolderwandeling. We bezoeken 3 locaties. Onze eerste halte wordt de zolder van het klooster, We nemen de trap tot de derde verdieping, passeren langs de oude bibliotheek , de kamers van de zusters om uiteindelijk op de hoofdzolder te arriveren. Via de gallerij , waar we een kleine verrassing hebben, keren we terug naar de begane grond om onze wandeling verder te zetten. Om het een beetje spannend te houden verklappen we uiteraard al onze locaties nog niet. Maar een ding is zeker, ze zijn uniek en de moeite waard. Op iedere locatie zal een deskundige gids een woordje uitleg geven over het gebouw , de kelder of de zolder. Het wordt dus zeer interessant.Maar dit is nog niet alles, ook je smaakpapillen worden verwend. In iedere kelder en op iedere zolder, proeven we een artisanaal biertje dat we op een of andere manier aan de locatie glinkt hebben. Uiteraard mag een bijbehorende tapas niet ontbreken.Ook aan de niet bierdrinkers wordt gedacht. Op iedere halteplaats, kan je eveneens terecht in onze Luxe waterbar, waar je zoals de naam het zegt kan kennismaken met ons internationaal waterassortiment.Na de wandeling kan je terecht in ons gelegenheidscafe om nog even na te praten en waar we ons artisanaal bier en water assortiment aanbieden tegen democratische prijzen. Wow daar wil ik bij zijn hoor ik je tot hier denken. Reserveer alvast 15 november 2019 in je agenda.

Onze korte wandeling vertrekt om 19:00 uur stipt in de refter van het schoolhuis gelegen in het Schuttershof. Vergeet zeker je zaklamp en veilgheidsvesje niet. Ook aangepaste schoenenen zijn noodzakelijk. Op sommige zolders zijn hoge hakken niet toegelaten om veilgheidsredenen? Inschrijven kan via onze website www.vtbkultuurOpwijk.be  via het  menu inschrijvingen of rechtstreeks hier . Betalen kan op de dag zelf. Onze deuren gaan open om 18:30 Let op de inschrijvingen zijn om veiligheidsredenen beperkt tot max 50 personen. De kostprijs van dit alles bedraagt 15€. 3 artisanale bieren en bijbehorende tapas inbegrepen en je wordt er bovendien ook nog wijzer van.

 

Op zaterdag 7 december 2019 organiseert VTBKultuur Opwijk voor de 43ste maal haar jaarlijkse quiz. Tradities zijn erom te koesteren en bewaren. Zo voorzien wij terug een 100-tal algemene vragen die in vakjes te plaatsen zoals daar zijn: aardrijkskunde – geschiedenis – actua – sport – lifestyle – muziek – natuur enzovoort. De laatste jaren trachten wij echter om iets vaker een link te zoeken tussen onze antwoorden en rondes. Ook de tafelrondes zorgen voor wat surplus aan denkgenot van de grijze cellen. Kortom iedereen van fel doorwinterde quizploeg tot gelegenheidstafel is welkom en zal zich zeker vermaken. Alles tussen de “absolute weggever” en de “nognooitvangehoord” zal aan bod komen.  Ploegen tellen ook dit jaar 5 personen en de inschrijvingsprijs bedraagt 20 euro per ploeg, ter plaatse af te rekenen. 
Om 19 u openen wij de deuren en een uurtje later (20u) gaan we van start. De beste jeugdploeg, ‘jonkies’ tot en met 29 jaren op de teller, krijgt ook een extra prijs. Hopelijk tot op de quiz!

Let op dit jaar is quizzen we op een andere plaats! Zaal de Kersenpit (Dorp 46, Mazenzele-Opwijk)

De vragen van vorige jaren zijn te downloaden via deze link. quizzen van vroeger

Inschrijven voor deze quiz kan u hier doen - inschrijven - . Na uw online-inschrijving ontvangt u automatisch een bevestigingsmail op het door u opgegeven e-mailadres.  Betalen kan op de avond zelf!

Nieuwsgierig wie er al is ingeschreven? Klik dan even hier: Deelnemers

Druk op de lees meer knop voor het volledige reglement.

59ste autozoektocht en voertuigenwijding

( Bekijk de foto's op https://www.facebook.com/vtbopwijk )

Vanaf 11u30 kon men zich inschrijven voor deze 59ste editie van de autozoektocht. In totaal waren er 214 inschrijvingen. Dit waren er ongeveer evenveel als vorig jaar.
De zoektocht werd traditioneel voorafgegaan door onze voertuigenwijding aan de Sint-Pauluskerk. Een handvol fietsers en honderden auto's en hun bestuurders lieten zich door  E.H. JOZEF DE RIDDER wijden.

De opkomst was groter dan verwacht meer dan 200 personen lieten hun voertuig wijden.Opnieuw werden er herinneringsvaantjes verkocht. Voor velen een uniek verzamelobject. Dit jaar ging onze zoektocht richting Weert - Basel - Rupelmonde - Opwijk. Ondertussen weten we weer dat je niet altijd de plankjes van een brug moet tellen om de lengte ervan te kennen, dat je vanop de graventoren in Rupelmonde een heerlijk uitzicht hebt op de schelde en dat een slijkneus een fantastisch lekker  biertje is.  Dit jaar was de autozoektocht iets makkelijker dan andere jaren. In ieder geval hebben wij 's avonds vele gelukkige en dankbare mensen ontmoet, onze mooie prijzen hebben hierin zeker een rol gespeeld.

Click op de "lees meer" knop  voor meer info betreffende de routebeschrijving  en de juiste antwoorden.

Met trots kunnen wij terugkijken op een geslaagde kindermarkt en jeugdhappening editie 2019.Ondanks de negatieve vooruitzichten die er waren over het weer werd ons evenement getrakteerd op heel wat zonnestralen en bleef het een hele dag droog.De standhouders die toch de weg naar het Hof ten Hemelrijk hadden gevonden werden dus beloond voor hun moeite. In de namiddag zakten ook heel wat jonge en minder jonge gezinnen af om deel te nemen aan de leuke activiteiten en om te genieten op ons terras. De cocktails en hamburgers verkochten als zoete broodjes en het was bij momenten speuren naar een lege stoel. Rond de klok van vijven hebben we de winnaars van  in de bloemetjes gezet:

3-4 jaar  Elina Lagaert

5-6 jaar  Kobe Massage

7-8 jaar Zita Pil

9-10 jaar Ulien Hassaert inré

Best verklede  : Sean De witte

Mooiste kraam Elise Beckers en Katho steurs

Langs deze weg bedankt aan alle aanwezigen - deelnemers en medewerkers.

De mannen van de V T B 

Op zaterdag 7 december 2019 organiseert VTBKultuur Opwijk voor de 43ste maal haar jaarlijkse quiz. Tradities zijn erom te koesteren en bewaren. Zo voorzien wij terug een 100-tal algemene vragen die in vakjes te plaatsen zoals daar zijn: aardrijkskunde – geschiedenis – actua – sport – lifestyle – muziek – natuur enzovoort. De laatste jaren trachten wij echter om iets vaker een link te zoeken tussen onze antwoorden en rondes. Ook de tafelrondes zorgen voor wat surplus aan denkgenot van de grijze cellen. Kortom iedereen van fel doorwinterde quizploeg tot gelegenheidstafel is welkom en zal zich zeker vermaken. Alles tussen de “absolute weggever” en de “nognooitvangehoord” zal aan bod komen.  Ploegen tellen dit jaar 5 personen en de inschrijvingsprijs bedraagt 20 euro per ploeg, ter plaatse af te rekenen. 
Om 19 u openen wij de deuren en een uurtje later (20u) gaan we van start. De beste jeugdploeg, ‘jonkies’ tot en met 29 jaren op de teller, krijgt ook een extra prijs. Hopelijk tot op de quiz!